Model 1800 not showing objects

Model 1800 not showing objects

Postby Chrisderue » Mon Oct 02, 2017 6:12 pm

I have a furuno radar model 1800 from late 80's when in turns on it has a x 14 in the upper right hand corner of screen I don't remember seeing this I forget, it worked fine last year and is giving me problems this year it works has power and sweeps but I can usually only see land or objects for one sweep then they disappear . I noticed on plug that attaches to monitor in back might be missing a pin any help would be thankful chris , I have been trying to tune in front not back yet per manual as it did work fine
Chrisderue
Member
Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 02, 2017 6:04 pm


Re: Model 1800 not showing objects

Postby Johnny Electron » Tue Oct 03, 2017 6:16 am

Do you have any links to photos or videos of the screen?
Johnny Electron
User avatar
Johnny Electron
Moderator
Moderator
 
Posts: 3209
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:26 am
Location: USA

Re: Model 1800 not showing objects

Postby Chrisderue » Mon Oct 09, 2017 5:02 pm

Yes I have photo I believe I don't think I deleted it after the 2:30 count down it goes to st-by and has a x14 in upper right hand corner I don't remember seeing this
Chrisderue
Member
Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 02, 2017 6:04 pm

Re: Model 1800 not showing objects

Postby Johnny Electron » Wed Oct 11, 2017 5:06 pm

It would really help if you could provide a photo.

Based on the description and looking through the old manual, it sounds like the IR indicator showing you have the interference rejection turned on. The IR looks a lot like a 14.
Johnny Electron
User avatar
Johnny Electron
Moderator
Moderator
 
Posts: 3209
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:26 am
Location: USA


Return to Radar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests