Missing Radar Overlay

Missing Radar Overlay

Postby Acer » Sun Jul 13, 2014 12:06 am

Using actual Maxsea V2.04 with tztouch and Radar. No Problems in the past, I was able to Switch Radar on/off and Change the range etc etc etc.

Tested it again after Updating to the 3.12 Firmware of the tztouch. I dont know if it is coinsidence but I lost Radar overlay in Maxsea. I can still controll the Radar via the Software (on/off) but now overlay anymore.

Any hint is wlcome

Oliver
Acer
Furuno Super Fan
Furuno Super Fan
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 01, 2013 1:50 am


Re: Missing Radar Overlay

Postby Johnny Electron » Mon Jul 14, 2014 4:53 am

Heading is a requirement for radar overlay. It sounds like your PC is not getting heading.
Johnny Electron
User avatar
Johnny Electron
Moderator
Moderator
 
Posts: 3517
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:26 am
Location: USA

Re: Missing Radar Overlay

Postby Acer » Mon Jul 14, 2014 5:16 am

I will check that next time on the boat. But I have had always Hdg and the Installation wasnt modified. But thanks for the hint.......
Acer
Furuno Super Fan
Furuno Super Fan
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 01, 2013 1:50 am

Re: Missing Radar Overlay

Postby Acer » Sat Jul 26, 2014 6:45 am

checked it, hdg and everything is fine, but no Radar overlay.

any other idea??
Acer
Furuno Super Fan
Furuno Super Fan
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 01, 2013 1:50 am

Re: Missing Radar Overlay

Postby Johnny Electron » Mon Jul 28, 2014 7:50 am

Radar must be transmitting BEFORE trying to select overlay.
Johnny Electron
User avatar
Johnny Electron
Moderator
Moderator
 
Posts: 3517
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:26 am
Location: USA

Re: Missing Radar Overlay

Postby Acer » Sat Aug 02, 2014 1:15 am

Well, in the past I could Switch on/off whenever I wanted. tried xou advice but no Change, I can Switch the Radar on/off and do everything like in the past, only Thing is missing is the Radar Display

Another hint?
Acer
Furuno Super Fan
Furuno Super Fan
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 01, 2013 1:50 am

Re: Missing Radar Overlay

Postby Acer » Mon Aug 04, 2014 11:00 pm

Well, at least I found a Workaround.

My Nav-PC is connected to the Navnet via Ethernet and to my Router for Internet Access via wifi. If I disable the wifi-connection I get Radar overlay back.

The "funny" Thing is that I didnt Change anything but updating the Firmware of the TZT.

Perhaps the Software development guys made some changes regarding the handling of the Radar data??
Acer
Furuno Super Fan
Furuno Super Fan
 
Posts: 92
Joined: Mon Apr 01, 2013 1:50 am

Re: Missing Radar Overlay

Postby Johnny Electron » Tue Aug 05, 2014 3:54 am

It think it has more to do with the shared resources that many PCs use for Ethernet and Wi-Fi adaptors. I am glad you found the cause.
Johnny Electron
User avatar
Johnny Electron
Moderator
Moderator
 
Posts: 3517
Joined: Tue Sep 06, 2011 4:26 am
Location: USA


Return to MaxSea Software (Please Contact Nobletec for Support)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest